Triesztbõl Szombathelyen és Pozsonyon át Trondheimbe - Új Zélandi zarándok a Szent Márton úton

Susan Legg Triesztből indult el, hogy Szlovénián, Magyarországon, Szlovákián, Csehországon, Lengyelországon át elgyalogoljon a norvégiai Trondheimig.

 Pozsonyig kisebb - nagyobb módosításokkal a Via Sancti Martini már kijelölt útvonalát követi, onnan saját maga választota úton Prága felé megy majd tovább. Átlagban 25 kilométert tesz meg naponta és olykor "beiktat" pihenőnapokat is. Útjáról, élményeiről, találkozásairól naplót vezet. Vannak és lesznek olyan településnevek, amelyek felidézéséhez akkor sem kell majd a napló segítségét érni, ha hónapok múlva hazatér Új Zélandra. Így például különösen emlékezetes számára a Magyarországon, Kerkáskápolnán eltöltött "pihenő idő". Nem ez az első nagy zarándoklata, korábban Trondheimből gyalogolt el Santiagoba. Az az útja 424 napig tartott.

 

Susan május 18-án késő délután érkezett meg Kőszegre. Úgy tervezi, hogy másnap, 19-én Horvátzsidányon és Peresznyén keresztül Und felé folytatja az útját. Und után nem a Szent Márton Út jelzéseit követi majd, hanem Fertőd - Eszterháza felé veszi az irányt. Nagy tisztelője Haydn-nak, ezért a települést semmiképp nem akarja kikerülni. 

Susan Legg nådde målet - egy norvég lap Susan egyik korábbi zarándoklatáról

9700 Szombathely Ősz u. 4. • +36 30 352 0579 • info@viasanctimartini.eu