A Via Sancti Martini megnyitása Szlovéniában

2022. május 8-án Szlovéniában az Európa-napot a Szent Márton de Tours-i Nagy Európai Kulturális Útvonal megnyitásával ünnepelték. Az útvonal harmadik szakaszát, amely Logatecből az olasz határon fekvő Opatje selóba vezet, kitáblázták és információs táblákat állítottak fel. Tegnap mintegy 200 zarándok és zarándok indult útnak Opatje Selo és Kostanjevica na Krasu között, hogy tanúja legyen a helyi templom homlokzatán lévő, Szent Márton lábnyomát ábrázoló emléktábla leleplezésének és felszentelésének.

Ebből az alkalomból külön bélyeg és emléklap is megjelent. Az ünnepségen részt vettek a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériumának képviselői, a magyar nagykövetség kulturális attaséja, helyi polgármesterek és plébánosok, valamint a turisztikai ügynökségek képviselői. Az eseményről a szlovén nemzeti televízió és az országos rádió is tudósított.

A Szlovénián átvezető útvonal 550 kilométer hosszú, a magyarországi határtól, Hodoštól egészen az olasz határig, az Olaszországban található Doberdobig (Doberdo del Lago) húzódik; a doberdobi kórus kiváló énekkel járult hozzá az ünnepséghez.


További információ:  https://www.svetimartintourski.si/ 

9700 Szombathely Ősz u. 4. • +36 30 352 0579 • info@viasanctimartini.eu